2013. január 8., kedd

Mediterrán zöldséges pulyka sajtos pogácsával



Hozzávalók a zöldséges pulykához:


  • 60 dkg pulykamell csíkokra szeletelve
  • 3 húsos paprika csíkokra vagdosva
  • 3 hagyma, felszeletelve
  • 6 gerezd fokhagyma, felaprítva
  • 2 citrom leve
  • 6 kanál olívaolaj vagy kókuszolaj
  • oregáno, chili por, őrölt kömény és koriander
  • só, bors

Minden összekeverünk egy edényben a fűszerekkel együtt, és hogy az ízek igazán összeérjenek, tegyük az egészet 3-4 órára hűtőbe.



 Azután egy teflonos serpenyőben, közepes hőfokon feltesszük párolni, sülni. Akkor kész, amikor a hús megpuhul. 








Fűszeres, sajtos pogácsa hozzávalói:


  • 3/4 pohár víz
  • 1 evőkanál xilit
  • 1 evőkanál vaj
  • 1/2 pohár kemény sajt
  • 1/2 pohárnyi vaj
  • 1/4 kiskanál bors
  • 1/2 kiskanál oregáno
  • 1/4 kiskanál kakukkfű
  • 3/4 pohár őrölt kókuszreszelék
  • 1/4 pohár őrölt mandula
  • csapott kiskanál sütőpor
  • 2 tojás sárgája
  • 1/2 pohár parmezán sajt

Egy kisebb edényben felforraljuk a vizet a vajjal, a xilittel és a kemény sajttal együtt, majd félretesszük. Közben összekeverjük a a sót, a borsot, oregánot, kakukkfüvet, az őrölt mandulát, az őrölt kókuszreszeléket és a sütőport, ezt hozzáöntjük a vizet egyveleghez, alaposan átkeverjük és végül hozzáadjuk a két tojás sárgáját. Kis labdákat formázunk a tésztából, majd egy kivajazott tepsibe sorakoztatjuk őket és addig sütjük, amíg el nem kezd pirosodni a szélük.







Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése