2013. február 17., vasárnap

Mediterrán rakott pulykamell



Hozzávalók:

  • 7-8 szelet kiklopfolt pulykamell
  • 2 tojás
  • 7-8 szelet bacon
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 3 paradicsom, felkockázva
  • 1 kis konzerv sűrített paradicsom
  • bazsalikom
  • só, bors
  • 1/2 pohár őrölt mandula
  • 1/2 pohár őrölt kókuszreszelék
  • 1.5-2 pohár parmezán
  • olívaolaj
  • reszelt kemény sajt vagy mozzarella
A tojást felverjük egy tányérban, egy másikban pedig összekeverjük a borsot, a parmezánt, az őrölt mandulát és az őrölt kókuszreszeléket.
A hússzeleteket megmártjuk a tojásban, majd a parmezános keverékben, jó vastagon. Mindegyik hússal ezt tesszük és végigrakjuk őket egy kivajazott tepsiben. A hússzeleteket beborítjuk a baconnal.



Egy edényben feltesszük főni a felkockázott paradicsomot, a sűrítményt és a fokhagymát. Közepes hőfokon főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Ha kész, ráöntjük a bacon tetejére, mozzarella szeletekkel vagy reszelt kemény sajttal beborítjuk és már tesszük is a 180 fokra felmelegített sütőbe.


Addig sütjük, amíg a sajt pirosodni nem kezd. Finom, igazi olaszos íz!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése