2013. március 6., szerda

Gombás-fehérrépás pulyka





Hozzávalók:


  • kb. 60 dkg felkockázott pulykamell
  • 2 fehérrépa, megpucolva, karikákra vagdosva
  • 30 dkg felkockázott friss gomba
  • 3 evőkanál kókusztejszín
  • 1/2-1 pohár parmezán
  • 1 nagy vöröshagyma, apróra felkockázva
  • csemege fűszerpaprika
  • bors
  • olívaolaj
  • víz
Az olívaolajon egy kicsit megfuttatjuk a hagymát és a fehérrépát, majd rádobjuk a felkockázott pulykamellett. Rövid ideig pirítjuk, rátesszük a fűszerpaprikát, majd felöntjük 2 dl vízzel, leborítjuk és legalább 30-40 percet pároljuk. Időközben ellenőrizni kell a víz mennyiségét, nehogy előbb elpárologjon és odaégjen a cucc... Ha kell még teszünk hozzá vizet. Kb. háromnegyed óra elteltével levesszük a fedőt és addig főzzük a húsos egyveleget, amíg már csak kevés lé maradt alatta. Akkor hozzáadjuk a kókusztejszínt, elkeverjük, majd jön a parmezán és a bors. Akkor jó, ha szaftos, semmiképpen se hagyjuk, hogy minden csepp lé elpárologjon.
Főtt tojással, friss paradicsom salátával ettük.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése