2013. június 15., szombat

Zöldséges-mazsolás pulyka





Este késő volt már, mire rájöttünk, hogy alkothatnékunk van Gabesszal, így - ismételten :):):) - csak azokból az alapanyagokból dolgozhattunk, ami a kamrában és a hűtőben volt. Ez volt csak a kihívás :)

Hozzávalók:


  • kb. 60 dkg pulykamell, felkockázva
  • 3 közepes sárgarépa. felkarikázva
  • 1 nagyobb gyökér, felkarikázva
  • 1/2 karalábé, apróra vagdosva
  • 1 szelet zellergumó, apróra vagdosva
  • 7 dkg mazsola
  • 1 vöröshagyma, felkockázva
  • gyömbér
  • bors
  • fahéj
  • pirospaprika
  • sűrített paradicsom vagy cukormentes ketchup
A pulykamell kockákat forró olajban megpirítjuk, s amikor egy kis színt kap felöntjük egy pohár vízzel és hagyjuk párolódni, kicsit alacsonyabb hőfokon.
Közben a mazsolát beáztatjuk.
Amikor a hús már puhulni kezd, megsózzuk, beletesszük a vöröshagymát és a mazsolát, majd kb. 10 perc múlva a zöldségeket is. Újabb 10 perc elteltével belereszelünk egy 1.5-2 cm darabnyi gyömbért, megborsozzuk, adunk hozzá fahéjat és csemege pirospaprikát egy púpos kiskanállal. Amikor a lé kezd elpárologni, hozzáadjuk a sűrített paradicsomot is. Kóstoljuk meg ismét és igény szerint adjunk még hozzá a fűszerekből. Mi nem szeretjük a túl intenzív ízeket, mert akkor a gyerekek tuti alig esznek a kajából... 
Akkor vettem le a főzőlapról, amikor még volt egy kis leve, és a zöldségek sem puhultak agyon.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése