Hozzávalók:
- 6 darab tojás szétválasztva
- Fél pohár őrölt kókuszreszelék
- Fél pohár xilit
- Fél pohár olvasztott vaj
- 1 kiskanál rum esszencia
- Fél kiskanál fahéj
- Fél kiskanál sütőpor
- 3-4 alma, reszelve
Minthogy a kerek, kapcsos sütőm elkezdett rozsdásodni, csakis sütőpapírral bélelve használom, így viszont a papír miatt nem lett valami szép a fordított almás pitém... De az íze mesés!!!!!
A tojás sárgáját összekeverjük a xilittel, vajjal, rummal, fahéjjal, sütőporral és a kókuszreszelékkel. Amikor szép egységes a tészta, óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá felvert fehérjét.
A reszelt almát a kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe elegyengetjük, majd ráöntjük a tésztát.
170 fokra felmelegített sütőbe helyezzük, és addig sütjük, amíg a tepsi közepén is jól átsült a tészta.
Nem kell feltétlenül kifordítani a formából, de nekem azért kellett, mert papír volt alul és a süti szeletelésekor az átázott sütőpapír is jött a sütivel együtt.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése