2013. október 8., kedd

Fordított almás pite




Hozzávalók:

  • 6 darab tojás szétválasztva
  • Fél pohár őrölt kókuszreszelék
  • Fél pohár xilit
  • Fél pohár olvasztott vaj
  • 1 kiskanál rum esszencia
  • Fél kiskanál fahéj
  • Fél kiskanál sütőpor
  • 3-4 alma, reszelve
Minthogy a kerek, kapcsos sütőm elkezdett rozsdásodni, csakis sütőpapírral bélelve használom, így viszont a papír miatt nem lett valami szép a fordított almás pitém... De az íze mesés!!!!!

A tojás sárgáját összekeverjük a xilittel, vajjal, rummal, fahéjjal, sütőporral és a kókuszreszelékkel. Amikor szép egységes a tészta, óvatosan hozzákeverjük a kemény habbá felvert fehérjét.
A reszelt almát a kivajazott vagy sütőpapírral bélelt tepsibe elegyengetjük, majd ráöntjük a tésztát.
170 fokra felmelegített sütőbe helyezzük, és addig sütjük, amíg a tepsi közepén is jól átsült a tészta.
Nem kell feltétlenül kifordítani a formából, de nekem azért kellett, mert papír volt alul és a süti szeletelésekor az átázott sütőpapír is jött a sütivel együtt.




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése