2013. november 11., hétfő

Almakompót madártejjel




Hozzávalók:

  • 1 konzerv kókusztej (4 dl)
  • 2 tojás
  • 1 rúd vanília vagy két kiskanál vanília esszencia
  • 2 evőkanál xilit
  • 1kiskanál útifűmaghéj

  • 4 alma
  • 1-2 evőkanál xilit
  • Fahéj
  • Szegfűszeg
Először az almakompótot készítjük el. Az almát meghámozzuk, felkockázzuk és és egy kis vízben feltesszük főni. Adunk hozzá fahéjat és szegfűszeget ízlés szerint, valamint xilitet. Ne főzzük túl puhára. Amikor elkészül, tegyük szűrőre és csepegtessük le a levét.
A madártejhez válasszuk szét a tojásokat. A sárgáját 1 dl kókusztejben keverjük el, a maradék tejet pedig vaníliával feltesszük főni. Közben a tojásfehérjét felverjük a xilittel kemény habbá. 
Amikor a vaníliás tej forrni kezd, fokozatosan, folyamatos kevergetés mellett hozzáadagoljuk a tojássárgáját. Miután szépen összekevertük, hozzáadjuk az útifűmaghéjat, valamint a felvert tojásfehérjét, összekeverjük és már kész is!
Kicsit hagyjuk állni, hogy az útifűmaghéjjal kocsonyásodjon az egész.
Az almát kis tálakba adagoljuk, majd egy-két merőkanál madártejet szedünk rá. Hűtőben lehűtjük és és fogyaszthatjuk is!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése