2013. november 2., szombat

Almás-mazsolás pite



A tegnapi datolyás-fügés süti annyira gyorsan elfogyott, hogy ma reggelre csak a morzsája maradt a tányéron, így kénytelen voltam valami újat alkotni :) Ha maradt volna datolyám, újra a tegnapit készítettem volna, de így az itthon találhatókból kellett kreálnom valamit. Gyümölcsből almát és mazsolát találtam a kamrában.

Hozzávalók:

A tésztához:
  • 5 dkg őrölt kókuszreszelék
  • 5 dkg őrölt zabpehely
  • 1 tojás
A töltelékhez:
  • 2 alma, felkockázva
  • 1 marék mazsola
  • xilit
  • fahéj
  • szegfűszeg
  • egy marék őrölt dió, kókusz vagy mandula
  • cukormentes lekvár
A tészta hozzávalóit összegyúrjuk és egy kicsi sütőformába belenyomkodjuk és a tetejét bekenjük cukormentes lekvárral.
Az almát és a mazsolát 1 dl vízzel, 1 kanál xilittel, fahéjjal és szegfűszeggel feltesszük főni, de nem hagyjuk szétfőni.
A megfőtt gyümölcsöt a lekvárral átkent tésztára öntjük, megszórjuk a dióval és esetleg egy kis xilittel is.
160 fokon sütjük, amíg jónak nem találjuk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése