Készítettem már néhányszor hagyma krémlevest, de még nem voltam egyiktől sem elragadtatva, de eeeeeeez... hát ez isteni. Ezt a megadott mennyiséget készítettem el, de szerintem ez négyünknek kevés volt...
Hozzávalók:
- 4 közepes fej vöröshagyma
- 2 gerezd fokhagyma
- 6 dl víz
- vegeta
- bors
- szerecsendió
- olívaolaj
- vaj
- 2 tojás sárgája
- 1 dl száraz fehérbor
- fél kiskanál utifűmaghéj (ha nincs, az sem baj, akkor adjunk hozzá kevesebb vizet, hogy meglegyen a sűrűsége a levesnek)
- 2-3 evőkanál kókusztejszín
A vöröshagymát felkockázzuk, a fokhagymát szétnyomjuk és a vaj-olívaolaj keverékre dobjuk dinsztelni, nagyon alacsony hőfokon, mert sokáig kell párolni, de nem éghet meg a hagyma egy picit sem.
Amikor jó sokáig főtt és szinte már pürésedik, akkor félrehúzzuk a tűzről és hozzáadjuk az útifűmaghéjat (ha van), összekeverjük, majd hozzáadjuk a vizet, fehérbort és fűszerezzük vegetával, orssal és szerecsendióval. Kb. negyed órát főzzük, majd leturmixoljuk. Nem kell feltétlenül leturmixolni, de az én Trixikém nem eszi meg a levest, ha látja, milyen sok benne a hagyma :)
Turmixolás után még visszatesszük a tűzhelyre, hozzáadjuk még a kókusztejszínt, valamint a 2 tojás sárgáját, amit jó alaposan elkeverünk a levesben, nehogy egyben főjön meg. Egyet még rottyantunk rajta és tálalhatjuk is. Reszelt sajttal nagyon finom, illetve pirított paleo kenyérrel.
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése