2014. január 26., vasárnap

Fűszeres sült tök




Vasalás közben a tévében láttam egy amerikai Hálaadás-napi készülődésről szóló műsort, amelyben a tököt nem édesen, nem is natúr módon, hanem sósan-fűszeresen készítették el. Gondoltam, kipróbálom... Épp volt egy díszként szolgáló tök az előszobában :):):), amit még novemberben kaptunk szüleinktől.

Hozzávalók:

  • tök
  • fokhagyma
  • bors
  • kakukkfű
  • rozmaring
  • olívaolaj
Sütés előtt


A tököt felszeleteljük, kikaparjuk a magokat, majd minden egyes szeletet megszórunk kakukkfűvel, sóval, borssal és a rozmaringgal. Erre öntjük rá az olívaolajat és végül mindegyik szeletre teszünk egy-két gerezd fokhagymát, amit előzőleg bevagdosunk egy picit.
230 fokra felmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a végei, a héja feketedni nem kezdenek.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése