2014. február 13., csütörtök

Citromos pulykamell




Húúú, ez nagyon finom lett... Különösen az Anyu féle nokedlivel... :-)

Hozzávalók:
  • 8-10 szelet kiklopfolt pulykamell szelet
  • Olívaolaj
  • 2 vöröshagyma, felkockázva
  • 8 gerezd fokhagyma, zúzva
  • Reszelt citromhéj
  • Csapott kiskanál útifűmaghéj
  • 1 evőkanál mustár
  • Só, bors


A vöröshagymát az olívaolajban pirítjuk, pár perc letelte után beledobjuk a fokhagymát is. Erre rátesszük a hússzeleteket, sózzuk, borsozzuk, hozzáadjuk a mustárt, majd felöntjük annyi vízzel, ami ellepi, és leborítva főzzük kb. 30-35 percig, de 15 perc után reszeljünk bele egy citrom héját. 
Ekkor levesszük a fedőt - legyen még rajta bőven lé. Ha kell pótoljuk. 
A hússzeleteket félretesszük egy tányérra, a hagymás egyveleget pedig leturmixoljuk. A húst visszatesszük. Nekem ezen a ponton a hagymás szósz nagyon folyékony volt, ezért adtam hozzá egy csapott kiskanál útifűmaghéjat, amitől szépen besűrűsödött. Egyet még rottyantunk rajta és ellenőrizzük a fűszerezést.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése