2014. április 9., szerda

Paprikás köret






Hozzávalók:


  • 4-5 piros, hegyes paprika, felkarikázva vagy csíkokra szeletelve
  • 2 vöröshagyma, felkockázva
  • 2 gerezd fokhagyma
  • 1 dl kókusztejszín
  • 2-3 evőkanál parmezán
  • 2 tojás
  • 2 evőkanál ajvár vagy sűrített paradicsom
  • olívaolaj
  • só, bors


A hagymát feltesszük az olívaolajban párolni, majd rádobjuk a paprikát is. Amikor már kezd 'összeesni', akkor a zúzott fokhagymát is hozzáaadjuk és együtt, nem túl erős hőfokon pároljuk.
Közben egy tálban összekeverjük a tojást a kókusztejszínnel, parmezánnal, ajvárral és kb. 1 dl vízzel, majd ezt az egyveleget ráöntjük a paprikára, ízesítjük sóval és borssal. 1-2 percig folyamatos keverés mellett még rottyantunk rajta és kész is. 


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése