2014. május 27., kedd

Szülinapi paleo epertorta




Megsütöttem a szülinapi tortámat, amit majdnem megettünk, pedig nem volt kicsi.... Az eper az mégiscsak eper!!!

Hozzávalók a piskótához:

  • 8 tojás
  • 12 dkg xilit
  • 11 dkg őrölt kókuszreszelék
  • 11 dkg őrölt zabpehely
Hagyományos módon elkészítjük a piskótát - a tojások fehérjét kemény habbá verjük, a sárgáját a xilittel habosra keverjük, az őrleményeket hozzáadjuk, majd ehhez óvatosan hozzákeverjük a kemény habot a végén és 180 fokon, sütőpapírral bélelt tepsiben kisütjük a tésztát.




Hozzávalók a töltelékhez és a tejszínhabhoz:


  • jó sok eper - én egész epreket állítgattam egymás mellé telis tele, a piskóta tetején
  • cukormentes eper vagy szilvalekvár - én szilvával készítettem
  • 6 dl kókusztejszín
  • 3 evőkanál xilit


A kihűlt piskótát megkentem szilvalekvárral - se nem túl vastagon, se nem túl vékonyan. Ha jól emlékszem, olyan 3 nagy evőkanálnyi ment rá. A lekvárra rakosgattam az epret csúcsos részével felfelé, majd a kemény habbá felvert kókusztejszínt rákanalaztam az epres piskótára. Fogyasztásig hűtőben tároltam. 










2 megjegyzés:

  1. Szia!
    Azt szeretném kérdezni, hogy milyen kókusz tejszínt használsz, mert nekem nem sikerült felverni...
    Köszi!
    Timi

    VálaszTörlés
  2. Szia! Én a Cocomas nevűt szeretem a legjobban, nem annyira intenzív a kókuszíz, és jól felverhető

    VálaszTörlés