2014. június 1., vasárnap

Nagyon finom paleo csokipiskóta




Sacikával megkívántunk valamilyen piskótát, tejszínhabbal... Az otthon talált hozzávalókból alkottunk egy finomságot :)

Hozzávalók:

  • 1/2 (2 dl-es pohárral mérve) pohár kókuszreszelék
  • 1/2 pohár karobpor
  • 3 tojás
  • 3 evőkanál xilit
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 3 evőkanál sűrű kókusztejszín
  • 1 púpos evőkanál cukormentes kakaó
  • pici víz


A kókuszreszeléket és a karobport apróra őröljük.
A tojássárgáját a xilittel habosra keverjük, hozzáadjuk először a kókusztejszínt, azután az őrölt kókuszt és a karobot, valamint a sütőport.
A tojásfehérjét kemény habbá verjük fel, majd nagyon óvatosan hozzákeverjük a tojássárgás sűrű masszához.
Ha túl sűrűnek találnánk, adhatunk hozzá 1-2 evőkanál vizet.
Papírral bélelt tepsibe lapátoljuk és 180 fokra felmelegített sütőben sütjük, amíg jónak nem találjuk - tűpróba!
Kérdezték tőlem, mi alapján döntöm el, kivajazom e a tepsit vagy pedig inkább papaírral bélelem. Nos, most már csak papírral bélelem a tepsijeim, mert túl sokat összekarcoltam és tönkretettem, most már nagyon óvatos és elővigyázatos vagyok!!!
A piskóta nagyon finom, mi azért felvertünk hozzá xilittel ízesített kókusztejszínt... Még tutibb...


2 megjegyzés: