Hozzávalók:
- 1 1/2 pohár (2 dl-es pohárral mérve) őrölt kókuszreszelék
- 3/4 pohár őrölt zabpehely
- 4 evőkanál xilit
- Fél csomag sütőpor
- 3/4 pohár olvasztott vaj
- 3 felvert tojás
- 1 evőkanál vanília esszencia
- 60-70 dkg cseresznye
Öntet:
- 1/2 doboz kókusztejszín
- 2 tojás
- 1 evőkanál xilit
A sütőt 180 fokra felmelegítjük.
A tészta hozzávalóit mixerrel alaposan összedolgozzuk. Egy kissé morzsálódós masszát kapunk, amit papírral bélelt formába nyomkodunk.
Erre tesszük rá a cseresznyét - annyit, hogy a tészta ne is látszódjon. Nem baj, ha levet enged, legalább nem lesz száraz a piskóta.
170 fokra felmelegített sütőbe tesszük, kb 45 percre.
170 fokra felmelegített sütőbe tesszük, kb 45 percre.
Amíg sül a pite, összekeverjük a az öntet hozzávalóit, majd a negyvenöt perc letelte után, kivesszük a pitét, ráöntjük a kókusztejszínes öntetet és tovább sütjük. Addig, amíg az önteten is látszik, hogy átsült.
Gabesz még extra kért rá tejszínhabot :)
Gabesz még extra kért rá tejszínhabot :)
Kedves Brigitta,
VálaszTörlésElkészítettem, annyi változtatással, hogy csak zabpelyhünk volt itthon, tehát abból készült, illetve nem cseresznye, hanem fagyasztott erdei gyümölcs és meggy került rá. Nagyon-nagyon finom lett. Ráadásul állagra és látványra is meggyőzte azokat is, akik nem rajonganak annyira az egészségesebb édességekért (sem). :-)
Nagyon köszönöm, nagyon klassz recept!
Üdv,
Kriszta
Szia!
TörlésKöszi soraidat, jól esett olvasni!
Kedves Brigi!
TörlésNagyon megtetszett a recepted! Én sajnos pár hónapja sok mindent nem ehetek, így átalakítottam magamnak a receptet. Kihagytam a vajat és a tojásfehérjét, a tésztába pedig őrölt zabpelyhet és tönkölylisztet tettem fele-fele arányban, +szódabikarbónát és megbolondítottam egy kis darált-,és darabos dióval és sok fahéjjal. Vaj helyett kókuszzsír került bele zsiradékként ill.víz, hogy jobban összeálljon a tészta, mert a felvert tojássárgája kevés volt, hogy összefogja a tésztát. Cseresznyém nem volt, ezért meggyes pite lett. Kókuszból is kevés volt már itthon, de azért szórtam a meggy alá, hogy ne áztassa el hirtelen a tésztát. A tetejére kókusztejszín és xilites tojássárga keverék került. Nyilván jóval keményebb lett az egész, mint a Tiéd, de elhiheted, így is nagyon-nagyon finom lett!!! Egyből el is fogyott a fele:) Így Karácsony közeledtével nagyon örültem a receptednek! Most kezdem felfedezni a paleo sütéményeket, gyűjtöm a recepteket, mert nagyon szeretek sütni és Karácsonyra mindenki tőlem várja a sütiket...másnak süthetek cukrosat, stb., de magamnak nem. Hálásan köszönöm a receptet!:) Bea
Jaj, de jó! Örülök nagyon! Remélem még sok sütit elkészítesz a blogról!!!
TörlésKedves Brigi,
VálaszTörlésA kókuszreszelék az egy fél bögre, vagy egy és még egy fél bögre?
Köszönöm a választ előre is! :)
..egy és még egy fél.....2,5 dl....nagyon fincsi almával is.....
VálaszTörlésKöszi a választ!!! :):):)
TörlésMost készül sárga és őszibarackkal vegyesen. Nyami. Múltkor nagy sikert aratott :) bár a kókusztejszínt kihagytam belőle.
VálaszTörlésYesssssss! Nagyon örülök!!!
TörlésNagyon köszönöm a receptet, szuper jó! Egyszerű de nagyszerű, bár én szilvával és kókusz olajjal készítettem, nagyon finom lett! Remélem,holnap is ilyen finom lesz még! ( én xilit helyett eritritet használok)
VálaszTörlés