2014. szeptember 27., szombat

Paleo brokkolis pulyka



Sacikám nagy kedvence a brokkoli, és nagyon nehezen döntötte el, hogy az itthon lévő brokkoliból fasírt legyen, krémleves vagy valami más... Hosszas tépelődés után úgy gondolta, talán egy újabb verzióban is ízlene neki a brokkoli...

Hozzávalók:

  • 70-80 dkg pulykamell, felkockázva
  • 1 fej brokkoli, rózsáira tépkedve
  • 2 dl kókusztejszín
  • bors
  • 4 evőkanál parmezán
  • 3 tojás
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1/2 vöröshagyma, felkockázva
  • 2-3 evőkanál víz

A brokkolit vízben feltesszük főni - épp csak annyira főzzük meg, hogy ne legyen nyersen ropogós. 
A húst olívaolajon, sózva-borsozva puhára pároljuk.
Amikor a fentiek elkészülnek, a brokkoliról leöntjük a vizet, majd egy másik tálban minden egyéb hozzávalót alaposan összekeverünk - a kókusztejszínt, parmezánt, tojást a fokhagymával és vöröshagymával, vízzel. Itt ellenőrizzük a fűszerezést, ha kell, pótoljuk a sót, borsot. Ezt a keveréket a hússal és a brokkolival összekeverjük és beleöntjük egy kivajazott tepsibe.
180 fokra felmelegített sütőben addig sütjük, amíg a tojásosegyveleg elkezd barnulni.
Mennyei... 

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése