2014. október 10., péntek

Almás-karobos paleo piskóta



Hozzávalók:

  • 4 tojás, szétválasztva
  • 2-3 evőkanál őrölt kókuszreszelék
  • 1 evőkanál szezámmag liszt
  • 1 evőkanál karob por
  • 3 evőkanál eritrit
  • 1 csapott kiskanál sütőpor
  • 2 evőkanál olívaolaj
  • alma, megpucolva, szeletelve
  • csipetnyi só
A tojássárgáját habosra keverjük az eritrittel, majd óvatosan kevergetés mellett hozzáadagoljuk a sütőport, a lisztféléket és az olajat, majd legvégül nagyon óvatosan belekeverjük a csipetnyi sóval kemény habbá felvert tojásfehérjét.
Én kb. 3 almát szeleteltem fel, de lehet akár többet vagy akár kevesebbet is. Az almaszeleteket egy kivajazott tepsi aljára fektetjük, és erre ráöntjük a tésztánkat.
180 fokra felmelegített sütőbe tesszük és addig sütjük, amíg a piskóta széle épp elkezd barnulni, de a legbiztosabb a villás vagy fogpiszkálós szúrópróba.








5 megjegyzés:

  1. Ez mitol paleo? A paleo lenyege h tojasmentes, de ebbe a sutemenybe rogton 4 is kell!!

    VálaszTörlés
    Válaszok
    1. A tojás nem tiltott a paleoban! Szendi Gábor Paleovital oldalán is a következôket írja: 'Folyamatosan nagyon sok tojásra van szükség – önmagában való fogyasztáshoz, ételek sűrítéséhez, sütemények és kenyerek sütéséhez'
      Üdv. Brigi

      Törlés
  2. Szia, szezámmagliszt helyettesíthető valamivel? Köszönöm

    VálaszTörlés