Hozzávalók:
- 40 g gesztenyeliszt
- 30 g mandulaliszt
- 3 tojás
- 3+1 evőkanál xilit
- 2 evőkanál útifűmaghéj
- 1 kiskanál sütőpor
- 1 kiskanál vanília esszencia
- Fahéj
- 50 g kókuszzsír
- 0.5 dl kókusztejszín
- Fél citrom leve
Az egész tojásokat 3 evőkanál xilittel addig mixereljük, amíg ki nem fehéredik, majd a többi hozzávalót is beleadagoljuk, miközben tovább mixerelünk - a liszteket, a sütőport, vaníliát, fahéjat, kókuszzsírt, tejszínt és a fél citrom levét. A végén az útifűmaghéjatbis hozzáadjuk.
Ez alapvetően egy kis adag, a masszát egy 18 cm átmérőjű, magas falú tepsibe öntöttem, amit papírral béleltem. A tésztára jócskán tettem meggyet, amit megszórtam 1-2 evőkanál xilittel, majd 180 fokra felmelegített sütőben sütöttem jóóó sokáig... Elkövettem azt a hibát, hogy nem csavartam ki a meggy levét, hanem csak úgy a tésztára zúdítottam a nagy adag meggyet, ami nagyon folyóssá tette a tésztát.
Bár sokáig kellett sütni, az íze leírhatatlanul finom lett!!! Azt hiszem ez eddig a legtutibb meggyes sütim, bár a többi is isteni volt... Nekem... :-) :-) :-) :-) :-) :-)