Anyuék ismét egy fincsi sütivel vártak haza. Ez valójában Anyu féle húsvéti diós álom receptje alapján készült, de mivel a dió nincs túl jó hatással az arcbőrömre :), így egy másik tésztafélével kísérletezett anyu, és meg kell mondjam, isteni lett! Ez is.
Hozzávalók:
- 6 tojás
- 6 evőkanál xilit
- 6 evőkanál szezámmag liszt
- 1 kiskanál sütőpor
A tojásokat különválasztjuk. A sárgáját habosra keverjük a xilittel, majd fokozatosan hozzáadagoljuk a lisztet. Ezután a tojásfehérjéket kemény habbá verjük, és óvatosan belekeverjük a másik masszába. Papírral bélelt tepsibe öntjük a tésztát és 170 fokra felmelegített sütőben megsütjük.
A krém az a fent említett receptben ugyan benne van, de ide másolom:
Hozzávalók a krémhez:
- 4 tojás sárgája
- 1 doboz (4 dl) kókusztejszín
- 1 evőkanál vanília esszencia
- 15 dkg xilit
- 5 dkg vaj
- 3 evőkanál őrölt zabpehely
- Víz
Alacsony fokozaton lassan felforraljuk a kókusztejszínt a vaníliával. Közben kikeverjuk a 4 tojássárgáját a xilittel, amikor jó habossá válik, hozzákeverjük az őrölt zabpelyhet. Ehhez a tojásos egyveleghez hozzáadunk kb. 1 dl vizet és ezt fokozatosan adagoljuk az alacsony hőfokon főzött kókusztejszínhez. Amikor pudingszerűvé válik, akkor kikapcsoljuk a főzőlapot és a krémhez adjuk a vajat, ami kevergetés mellett szépen elolvad a krémben.