2015. március 14., szombat

Egyszerű paleo zöldséges fasírt




Este hat körül, munka után gyorsan kellett valami zöldségeset készíteni, de már nem volt kedvem boltba menni, bevásárolni, így minden maradék és darabka zöldséget összeszedtem a kamrában.

Hozzávalók:
  • 3-4 tojás
  • 1 evőkanál útifűmaghéj
  • 2 kis sárgarépa, lereszelve
  • 1 kis darabka karalábé, lereszelve
  • 1 vékony szelet zellergumó, lereszelve
  • 1 maréknyi kelkáposzta, lereszelve
  • 1 kis vöröshagyma, felkockázva
  • 1 fehérrépa, lereszelve
  • bors
  • olívaolaj
Mindent alaposan összekeverünk, majd annyi időre hagyjuk állni a keveréket, amíg eltakarítunk magunk után a konyhában, közben az olajat felhevítjük és kanállal az olajba adagoljuk a nem túl sűrű masszát. Közepes hőfokon süssük - én a 9 fokozatból 6,5 vagy éppen 7-sen sütöttem. Akkor tudjuk megfordítani a fasírtot, amikor az alja már piros és megkérgesedett. A másik felét is pirosra sütjük és kész!
Friss, vegyes salátával isteni!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése