2015. április 21., kedd

Banános-karobos piskóta




Hozzávalók:

  • 1 nagy banán
  • 4 tojás
  • 1 kiskanál sütőpor
  • 1 dl olaj
  • 2 dl kókusztej
  • 4 evőkanál eritrit
  • 3 evőkanál karob
  • 1 kiskanál fahéj
  • 9 evőkanál őrölt zabpehely
  • 1 evőkanál szezámmagliszt

A tojásokat, a banánt, olajat, eritritet és a kókusztejet turmixgépbe öntjük, alaposan összedolgozzuk, majd átöntjük egy tálba. Hozzáadjuk a zabpelyhet, karobot és a szezámmaglisztet, valamint a fahéjatés a sütőport is. Azt hiszem mindent felsoroltam... Szóval mindent összekeverünk. Nem egy sűrű tésztát kapunk, de másfél cm vastagon öntöttem bele a masszát két szilikonos tepsibe. Így nagyon szépen átsült.
160 fokon addig sütjük, amíg a piskóta barnulni nem kezd.
Hagyjuk kihűlni, mert akkor nagyon szépen szeletelhető és nem is morzsálódik.


Legalább tíz ilyen csomag karobot vettek a szüleim... Azt hiszem, egy ideig elég lesz... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése