Hozzávalók:
- 1 édesburgonya - kb. 35 dkg volt az enyém
- 20 dkg őrölt zabpehely
- 1 dl olívaolaj
- 1 marék reszelt sajt vagy parmezán
- 1 kiskanál sütőpor
- só
- kókusztej
Az édesburgonyát megpucoljuk, majd felkockázzuk és sós vízben puhára főzzük. Amikor puha, krumplinyomóval széttörjük. HOzzáadjuk az őrölt zabpelyhet, sót, olajat, sajtot, sütőport és csupán annyi kókusztejet, hogy formálható legyen a tészta - ne legyen ragacsos vagy folyós, ezért nagyon pici adagokban adjuk hozzá a kókusztejet.
180 fokra felmelegített sütőben süssük, amíg a pogácsák barnulni nem kezdenek.
Hidegen sokkal finomabb, ezért érdemes megvárni, amíg kihűl :) Magában, pástétommal és vajjal is nagggggggyon finom.
Zabpehely helyett mehet hozzá szezámliszt?
VálaszTörlésZabpehely helyett mehet hozzá szezámliszt?
VálaszTörlésSzerintem igen, bár annak kicsit karakteresebb az illata
TörlésKedves Brigi! Nagyon szeretem a blogodat, régóta kerestem pogácsa receptet és ez a pogi szuper! A lányom imádta! További sok sikert kívánok Neked és sok jó receptet az olvasóidnak. Melinda
VálaszTörlésNagyon kedves vagy, köszönöm!!! Remélem készítesz még jónéhány receptet a blogomról!
TörlésSajt kihagyhato belole?
VálaszTörlésSzia! Esetleg Violife növényi sajtot, esetleg sajt helyett egy kevés sűrű kókusztejszín... Sajt nélkül még nem próbáltam.
Törlés