2016. október 20., csütörtök

Fahéjas-kókusztejes quinoa desszert





Quinoa őrület vaaaaan!!! A legutóbbi sós recept után jöjjön most egy édes desszert.  Nagy kedvencem volt régen a tejberizs, kíváncsi voltam, a quinoa édes, tejberizsszerű változata is tetszeni fog e... És tetszett!!! Díszítésként tettem rá szilva befőttet, de nem kellett volna. Csak úgy, magában még finomabb volt!

Hozzávalók:

  • 1 dl quinoa
  • 1.5 dl kókusztej
  • 0.5 dl víz
  • 1.5 evőkanál eritrit 
  • csipet só
  • fahéj


Szűrőben, folyó víz alatt mossuk át alaposan a quinoát, majd a főzőedénybe tegyük át, miután lecsepegett. Adjuk hozzá az összes többi hozzávalót, fedjük le és  a főzőlap legmagasabb fokozatán hozzuk forrásba, majd vegyük vissza gyenge fokozatra és főzzük kb. 20-25 percig. Ezúttal nem kellett vizet vagy tejet hozzáadni, pont elég volt. A 25 perc letelte után átkevertem, majd lefedve hagytam még állni. 
Friss áfonya illett volna hozzá, de az viszont nem volt itthon (igazából ritkán van :):):)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése