2016. november 6., vasárnap

Paleo majonéz





Cole-slaw salátát volt ehetnékem tegnap, de nem akartam cukros, csupa adalékos majonézzel tuningolni a salátát, ezért nekiálltam házilag elkészíteni. Igaz, időben hosszabb lett az elkészítése, de legalább tudom, mi van a tányéromban :)

Hozzávalók:

  • 2 tojássárgája
  • 1 kiskanál cukormentes mustár (opcionális)
  • 3 kiskanál frissen facsart citromlé
  • 2 dl olíva olaj (ne az extraszűzet használjuk, annak túl karakteres az íze majonézhez!)
  • csipetnyi só


Hosszúkás edényben botmixerrel keverjük össze a tojássárgáját, mustárt és a citromlé felét, majd mixerelés közben cseppenként adjuk hozzá az olajat. Ha hirtelen öntünk hozzá sok olajat, akkor kettéválik az olaj és a keverékünk és nehéz lesz egységes masszává keverni. Szóval fokozatosan adagoljuk. Amikor már megsűrűsödött és majonéz-állaga kezd lenni, akkor már egy kicsit nagyobb adagokban is adagolhatjuk az olajat. A végén sóval és borssal ízesíthetjük tetszés szerint.
Ha esetleg megunjuk az ízét :), adhatunk hozzá fokhagymát, zöldségzöldjét vagy tormát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése