2017. január 12., csütörtök

Avokádós csirkemell




Találtam itthon egy nagyon érett, puha avokádót, és mivel éppen az aznap vásárolt csirkemellet szeleteltem, gondoltam készíthetnék egy avokádós csirkét... olyan még úgysem volt!

Hozzávalók:

  • 5 szelet kiklopfolt csirkemell
  • 1 érett, puha avokádó, hosszában felszeletelve
  • sűrített paradicsom 
  • pizzafűszer (ha nincs: egy kis oregánó, kakukkfű, bazsalikom)
  • bors
  • olaj
  • kemény sajt vagy mozzarella
A csirkemelleket sózzuk és borsozzuk, majd forró olajba tesszük és megpirítjuk. Amikor színt kap, lefedve még pár percig főzzük. Amikor puhának találjuk, vegyük ki a serpenyőből.
Egy kisebb tepsit vajazzunk ki és a hússzeleteket helyezzük a tepsi aljára, a húsokat kenjünk meg sűrített paradicsommal vagy akár cukormentes pizza ketchuppal, arra helyezzük rá egyenletesen elosztva az avokádót az öt hússzeletre, majd végül szórjuk meg jó alaposan parmezánnal vagy reszelt sajttal vagy a kettővel vegyesen. 
200 fokon süssük addig, amíg a sajt megolvad és a szélein pirosodni nem kezd...

Quinoával is és édesburgonya pürével is fogyaszthatjuk!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése