2017. január 27., péntek

Paleo gombás, baconos csirkemell




Ezt a receptet a lánykám találta ki, aki a héten megfázás miatt sajnos nem tudott iskolába menni és hát volt ideje délelőtt nekem segíteni kitalálni, mi legyen az ebéd. Jó ötletei vannak...

Hozzávalók:


  • 6 szelet kiklopfolt csirkemell
  • 4 vékony, hosszú szelet bacon
  • 25 dkg gomba, felszeletelve
  • 1 vöröshagyma, felkockázva
  • só, mindenmentes égelízesítő
  • bors
  • nyílgyökérliszt vagy őrölt zabpehely
  • 3 gerezd fokhagyma
  • 1 dl kókusztejszín
  • petrezselyem
  • 1 dl fehér bor
  • olívaolaj
Először a bacont piros ropogósra sütjük, majd kiszedjük egy tányérra és kezünkkel apróra törjük.
Ezután a kiklopfolt hússzeleteket sózzuk, borsozzuk és az általunk választott lisztbe megforgatjuk és forró olajban szép pirosasra sütjük, és ezt is kitesszük egy tányérra.
A bacon és a hús zsírjában megpirítjuk a hagymát, hozzáadjuk a gombaszeleteket és addig pirítjük, amíg a gomba leve majdnem elfő, akkor a széttört fokhagymát is hozzáadjuk. Amikor a gomba leve teljesen elfő, adjuk hozzá az 1 dl bort és főzzük 3-4 percig, majd szórjuk meg ételízesítővel és öntsük rá a kókusztejszínt is.



Így együtt alacsonyabb hőfokon még főzzük egy kicsit, hogy a leve egy picit besűrűsödjön.
Vegyük le a tűzről, szedjük a tetejére a hússzeleteket és szórjuk meg a pirított bacon morzsával, illetve petrezselyemmel.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése