2017. június 8., csütörtök

Paleo morzsa-süti eperrel, málnával




Hozzávalók:

  • 4 alma vékony szeletekre vagdalva
  • 15-20 dkg málna, eper, áfonya (vagy, ami éppen van)
  • fél narancs leve
  • 13 dkg puha vaj
  • 10 dkg őrölt kókuszreszelék
  • 10 dkg őrölt mandula
  • 1 tojás
  • csipetnyi só
  • késhegynyi szódabikarbóna
  • 1 kiskanál fahéj
  • 10 dkg eritrit


A kivajazott tepsibe a szeletelt almát és a bogyós gyümölcsöt beletesszük, leöntjük a fél narancs levével, egy kevéske eritrittel megszórjuk. Egy másik edénybe beletesszük az összes további száraz hozzávalót, a tojást és a vajat, majd összegyúrjuk, amíg egy összeállt masszát nem kapunk. Ezt a gyümölcsökre rámorzsoljuk egyenletesen elosztva, majd behelyezzük a 160 fokra felmelegített sütőbe és addig sütjük, amíg nem kezd a morzsarész pirosodni. Minél pirosabb annál ropogósabb lesz a tetején lévő morzsa.


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése