2017. szeptember 11., hétfő

Paleo, zöldséggel töltött padlizsán




Nagyon finom, ízletes, igazi mediterrán finomságot sikerült összehozni vasárnap!

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán, félbevágva, a húsa bevagdosva
  • 2 vöröshagyma, felkockázva
  • 2 nagy gerezd fokhagyma, szétzúzva
  • 4 darab aszalt paradicsom, felszeletelve
  • 1 sárgarépa, nagyon vékony karikákra szeletelve
  • babérlevél
  • 0.5 dl olívaolaj
  • kókuszzsír
  • fűszerpaprika
  • rozmaring
  • kakukkfű
  • bors

A sütőt melegítsük elő 190 fokra.
A fél deciliter olajat keverjük össze 1 szétnyomott fokhagymával, adjunk hozzá fűszerpaprikát, borsot. Tegyük félre.
A fél, bevagdosott padlizsánokat alaposan dörzsöljük be sóval, hagyjuk állni 15 percet. Itassuk fel papírtörlővel a nedvességét, majd tegyük be sülni a padlizsánokat, amíg a bevagdosások szép barnásak nem lesznek.
Közben a kókuszzsírt melegítsük fel, dobjuk rá az aszalt paradicsomszeletkéket, majd a felkockázott vöröshagymát és a fokhagymát is, valamint a vékonyan felszeletelt sárgarépát. Dobjunk rá egy babérlevelet, öntsük fel borral és nagyon alacsony hőfokon, lefedve pároljuk, amíg a répa teljesen megpuhul.
Amikor a padlizsán megsül, vegyük ki és kenjük át jó alaposan az olívaolajos keverékkel, amit a legelején elkészítettünk és tegyük vissza még egy 5-10 percre.

Amikor a répa megpuhul, turmixoljuk le az egészet - egy sűrű masszát kapunk.
Vegyük ki a padlizsánokat a sütőből és a sárgarépás masszát osszuk el a két fél padlizsánon, szórjuk meg az egészet parmezánnal és készen is van.
Elmondhatatlanul finom!

Lasagne, padlizsán és egy brownie készítés során a konyha... :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése