2017. szeptember 25., hétfő

Vörösboros gombás csirkemell




Egy újabb újságkivágásos recept :), ezúttal a Nők Lapja Konyhából - azzal a különbséggel, hogy kihagytam belőle a lisztes részt :)

Hozzávalók:

  • 10 dkg szalonna, apróra felkockázva
  • olívaolaj
  • 2 fej vöröshagyma, apróra felkockázva
  • 2 nagy gerezd fokhagyma, zúzva
  • 3 dl száraz vörösbor
  • bors
  • rozmaring
  • 3 babérlevél
  • 60 dkg csirkemell, felkockázva
  • 20 dkg gomba, felszeletelve
  • 1 evőkanál nyílgyökér liszt

Az apróra vágott szalonnát egy pici olajon kisütjük, majd hozzáadjuk a a vöröshagymát és a fokhagymát. Két perc után rádobjuk a felkockázott csirkehúst és a gombát.
Felöntjük borral, sózzuk, borsozzuk, beletesszük a babérleveleket, rozmaringot és felforraljuk és addig főzzük, amíg a hús puha nem lesz. Szándékosan hagytam, hogy ne forrjon el teljesen a lé (ha kell adjunk hozzá egy kis vizet), mert nálunk a szaftos, szószos dolgok jobban mennek, mint a szárazak.
A nyílgyökérlisztet kikeverjük egy kevés hideg vízben és besűrítjük vele a ragut. A babérlevelet ezen a ponton ki is vehetjük. 
Ellenőrizzük az ízeket még egyszer és kész is. 
Mi barnarizzsel és quinoával ettük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése