2017. november 10., péntek

Almás-szilvás pulykakockák vörösborral





Hozzávalók:

  • 40-50 dkg pulykamell, felkockázva
  • 3 nagyobb alma, megpucolva, felkockázva
  • 2 marék aszaltszilva
  • 2 dl vörösbor
  • bors
  • fahéj
  • adalékmentes ételízesítő
  • 1 evőkanál szójaszósz
  • olívaolaj
  • 1 kiskanál nyílgyökérliszt
A pulykakockákat olívaolajon megpirítjuk, ízesítjük sóval, ételízesítővel és borssal, majd felöntjük vízzel és addig főzzük, amíg a hús meg nem puhul és el nem fő a leve (ahhoz, hogy puha legyen a pulyka, én még egyszer felöntötte, vízzel és azt elfőztem alóla). Hozzáadjuk a felkockázott almát és az aszalt szilvát, összekeverjük, közepes hőfokon együtt főzzük, közben megszórjuk egy kis fahéjjal és beleöntjük vörösbort és a szójaszószt is. Ha túl sok a leve, akkor egy kiskanál nyílgyökér liszttel besűríthetjük.
Karácsonyi illata és íze van. Trixin kívül mindenkinek nagyon ízlett. 
Én magában ettem, de quinoával is biztosan nagyon finom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése