2017. november 26., vasárnap

Padlizsános-paradicsomos quinoa lila hagymával




Mindig fejtörést okoz a sulira kreatívan uzsonna csomagot készíteni a lányoknak, főként, hogy teljesen más az ízlésük, és Trixi nagyon válogatós... Szerencsére Saci előhozakodik javaslatokkal és akkor már nekem is könnyebb a munkám a konyhában. Holnapra valami padlizsános quinoát szeretne vinni, így született ez a recept.

Hozzávalók:

  • 1 padlizsán, héjastól felkockázva
  • olívaolaj
  • bors
  • 3 paradicsom, felkockázva
  • 1 tonhalkonzerv, lé nélkül
  • bazsalikom
  • 10 dkg quinoa, forró vízzel átmosva
  • víz
A padlizsánkockákat sózzuk meg és tegyük félre egy negyed órára.
A quinoát kimérjük és kétszer annyi vízben tegyük fel főni alacsony hőfokon egy kis sóval. Kb 20 perc alatt el is készül - legyenek dundik a szemek és ne legyen már rajta víz!
Közben a padlizsánt öntsük nyakon olívaolajjal és vagy sütőben 180 fokon süssük aranybarnára vagy olajban, serpenyőben. Ki hogy szereti jobban.

Egy serpenyőben melegítsünk meg 2-3 evőkanál olívaolajat, adjuk hozzá a felkockázott paradicsomot, majd a lilahagymát és a tonhalat is. Sózzuk, borsozzuk és bazsalikommal ízesítsük tetszés szerint. Főzzük néhány percig, amíg a hagyma egy kicsit megfonnyad. 
Amint megfőtt a quinoa, adjuk a paradicsomos keverékhez.
Amikor a padlizsán is elkészült, azt is adjuk hozzá a paradicsomos keverékhez, alaposan keverjük meg és ellenőrizzük megfelelő e az ízesítés!
Dobozolásra kész Saci kívánság-uzsija.
Hogy Trixinek mit csomagolok, azt még balladai homály fedi...




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése