2017. november 30., csütörtök

Tojásos karfiolsaláta





A vasárnapi húsleves készítésekor nem használtam el a teljes fej karfiolt, adott volt, hogy a lassan fonnyadó növényből készítek ma valamilyen fincsi, de könnyű vacsit. Ez tulajdonképpen a krumplisaláta receptje alapján készült, annyi változtatással, hogy a krumpli helyett karfiolt használtam. Még a szín is stimmel :)

Hozzávalók:

  • 1 kis fej karfiol, egészben megfőzve (nem agyonfőzve!, hogy megtartsa formáját)
  • maréknyi zellergumó, apróra kockázva (karfiollal együtt főzve)
  • 4 főtt tojás, felkockázva
  • 1 kisebb fej vöröshagyma, nagyon apróra felkockázva
  • 1 marék petrezselyem, felaprítva
  • 2 evőkanál cukormentes majonéz
  • 1 evőkanál mustár
  • bors
A kihűlt főtt karfiolhoz és zellergumó darabokhoz hozzáadjuk az összes további hozzávalót, összekeverjük és lehűtjük. 
Magában is nagyon finom, de köretként is megállja a helyét!!!


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése