2017. február 6., hétfő

Paradicsomos-padlizsános mártás





Hozzávalók:

  • 2 padlizsán, héjastól felkockázva
  • 4-5 paradicsom, felkockázva
  • 4-5 gerezd fokhagyma
  • olívaolaj
  • bors
  • oregánó, bazsalikom
  • chilis-paradicsom mártás (opcionális)
  • 3 evőkanál reszelt parmezán sajt
A padlizsánkockákat megsózzuk és állni hagyjuk.
Amíg a padlizsán sózás alatt áll, addig a fokhagymát olívaolajon elkezdjük párolni, vigyázva nehogy megégjen, majd hozzáadjuk a felkockázott paradicsomot, sózzuk, borsozzuk, fűszerezzük oregánóval és bazsalikommal, és alacsony hőfokon, leborítva pároljuk 15 percig.
Ez a  perc alatt a padlizsán felforrósított olajba tesszük és addig sütjük, amíg 'megadja' magát - összeesik, kicsit pirosra sül és ha már ízre is finom puha, akkor beletesszük a paradicsomos mártásba a parmezánnal, együtt még pár percig főzzük, ellenőrizzük a fűszerezést is, és ha jónak találjuk  akkor már tálalható is!
Én most főtt quinoával ettem - nagyon finom, szaftos, igazi olaszos fogás volt!!!

Avokádós csokikrém




Tudom, nem a legmutatósabb a fotó, amit készítettem, de a kész süti elfogyott, még mielőtt lefotóztam volna... Így csak egy vicces :) csokikrém fotóval tudok szolgálni...

Hozzávalók:

  •  érett, puha avokádó
  •  puha banán, villával áttörve
  •  púpos evőkanál por eritrit
  •  púpos evőkanál cukrozatlan kakaópor
  • fahéj
Az összes hozzávalót tumixgépben vagy botmixerrel összedolgozzuk, megkóstoljuk elég édes-e, de tehetünk bele akár még rum vagy vanília esszenciát is... Még egyszer összekeverjük és fogyasztható is - önmagában, piskótára kenve, gyümölccsel és mandula forgáccsal vagy ahogy éppen tetszik!
Kétszer készítettem el, egyszer világosabb lett, egyszer meg ilyen sötét... A kakaótól ezek szerint sokban függ a barnasága...