2018. január 5., péntek

Paleo narancsos kókuszgolyók




Ez egy nagyon friss, nagyon narancsos finom kókuszgolyó fincsi rummal :):):) Elismerem, nem kókuszgolyónak indult a dolog, hanem kuglófnak 😀😀😀 De nem vajaztam ki elég alaposan a formát és a tészta beleragadt a formába és sehogy sem tudtam szépen felszeletelni, habár az íze nagyon fincsi lett. De ha már sütöttem valamit, nem akarom lopva enni, nehogy meglássák, hogy darabjaira hullott. És így lett ebből (is) kókuszgolyó! De nem bánom, mert a pluszban hozzáadott kakaópor és rum még extra hozzátett az ízhez!

Hozzávalók a piskótához:

  • 2 narancs, apróra felkockázva héjastól
  • 5 tojás
  • 25 dkg eritrit
  • 20 dkg mandula liszt
  • 2 púpos evőkanál félig kemény kókuszzsír
  • 1 csapott kiskanál szódabikarbóna
A beragadt kuglóf...

A felaprított narancsot fél dl vízzel feltesszük főni közepes hőfokon és addig főzzük, amíg a leve teljesen el nem fő. Akkor leturmixoljuk és félretesszük hűlni.

A narancs, turmixolás előtt

A tojásokat szétválasztjuk, majd a fehérjét 10 dkg eritrittel kemény habbá verjük, azután pedig a tojássárgáját a fennmaradt 15 dkg eritrittel habosra keverjük kézi mixerrel.
A tojássárgás keverékhez hozzáadjuk a mandulalisztet, a kókuszzsírt és alaposan összekeverjük, majd óvatosan fakanállal kevergetve hozzáadjuk a felvert tojásfehérjét is. A masszát egy (alaposan) kivajazott formába tesszük és 180 fokon kb. 35-40 percig sütjük.
Amikor szépen megsült, megvárjuk, amíg kihűl. Ha alaposan kivajaztuk a formánkat és felszeleteljük a sütit, akár már fogyasztható is, avaaaaaaaagy készítünk belőle tuti KÓKUSZGOLYÓT:

A kész, kihűlt sütit összemorzsoljuk a kezünkkel, adunk hozzá 2 evőkanál cukormentes kakaót és egy evőkanál rum esszenciát, összedolgozzuk, majd kis golyókat formálunk a tésztából, amit még kókuszreszelékben meghempergetünk és KÉSZ!




Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése