2018. január 18., csütörtök

Paleo tárkonyos hagyma krémleves paszternákkal




A múltkori Brokkoli-paszternák krémleves főzése utána még megmaradt két darab paszternák és fel akartam használni, még mielőtt kiszárad vagy megfonnyad, de mivel már napok óta fokhagyma krémlevesről álmodozom, jó ötletnek tűnt, ha a kettőt vegyítem és készítek egy hagyma krémlevest paszternákkal. Nagyon jó ötlet volt, a leves pedig nagyon-nagyon finom!!!

Hozzávalók:

  • 5 vöröshagyma, felkockázva
  • 6-8 gerezd zúzott fokhagyma
  • 2 paszternák (1 kisebb és 1 nagyobb méretűt használtam), apróra felkockázva
  • 3 púpos evőkanál sűrű kókusztejszín
  • tárkony
  • bors
  • adalékmentes ételízesítő
  • petrezselyem
  • víz
  • olívaolaj
  • 1 evőkanál hideg vaj

A vajat egy kis olívaolajjal felhevítjük és a hagymákat a paszternákkal együtt megpirítjuk és még mielőtt odaégne, felöntjük annyi vízzel, ami ellepi. Fűszerezzük a tárkonnyal, sóval, borssal, ételízesítővel és a petrezselyem zölddel, majd addig főzzük, amíg a zöldség és a hagyma teljesen meg nem fő. Akkor hozzáadjuk a kókusztejszínt és leturmixoljuk az egészet. Ellenőrizzük a fűszerezést és ha jónak találjuk, máris tálalhatjuk egy kis parmezánnal!

Nagyon főzünk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése