2018. február 15., csütörtök

Baconba tekert spenótos csirkemell




Arra gondoltam, ha már úgyis a Lidl-ben vásárolunk, akkor elkészítek néhány olyan ételt, ami a Lidl "A főzés mindenkié" című szakácskönyben megtalálható. Így szinte minden alapanyag tutira kapható lesz :) Ez most kicsit olyan, mintha reklámoznám őket 😀 De igazából csak szeretem Mautner Zsófi receptjeit!

Hozzávalók:

  • 10 dkg vaj
  • 1 gerezd fokhagyma
  • 1 csokor petrezselyem
  • 10 dkg spenót (én levelesen szoktam lefagyasztani)
  • 1 db citrom reszelt héja
  • szerecsendió
  • 4 db csirkemell filé
  • 15 dkg hosszú bacon szeletek
  • olívaolaj
  • bors

Először elkészítjük a tölteléket: összekeverjük a puha vajat a reszelt fokhagymával, a finomra aprított petrezselyemmel. a finomra aprított spenóttal (ha friss, akkor olívaolajon fonnyasszuk meg), a citromhéjjal, a szerecsendióval és a sóval, brossal.
A csirkemellbe egy éles késsel hosszában mély zsebet vágunk és megtöltjük a zöldfűszeres, spenótos vajjal. 
A végét lezárjuk hústűvel vagy fogpiszkálóval. Betekerjük a vékony szelet pármai sonkába. Serpenyőben egy kis olajon körbepirítjük, majd 170 fokos sütőben 25 perc alatt készre sütjük, szeletelés előtt öt percig pihentetjük.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése