2018. február 5., hétfő

Gombás-húsos töltött kaliforniai paprika




Még mindig a GoodFood magazin hatása alatt vagyok :) A sushi, amit Gabesz készített nem annyira az én világom, így a megmaradt kaliforniai paprikából én ezt a töltött paprikát készítettem magamnak és Sacinak.

Hozzávalók:

  • 2 piros kaliforniai paprika, félbevágva, kicsumázva
  • 2 egész csirkemell filé, darálva vagy nagyon apróra vagdosva (nem volt kedvem összeszerelni a húsdarálót, így mi apróra kockáztuk)
  • 1 hagyma, apróra kockázva
  • 1 gerezd zúzott fokhagyma
  • őrölt kömény
  • 3-4 db gomba, szeletelve
  • 40 dkg darabolt paradicsom (eredetileg konzerv kellett volna, de csak friss paradicsom volt itthon, így azzal dolgoztunk)
  • 1 evőkanál sűrített paradicsom
  • oregáno
  • olívaolaj
  • 2 csomag mozzarella, felszeletelve
  • 1 evőkanál dió, apróra kockázva (ez eredetileg nincs benne a receptben)
A megtöltött paprikák

A sütőt melegítsük elő 170 fokra.
Olajozzuk meg és sózzuk a paprikákat és süssük 15 percig a sütőben.
Közben forrósítsunk fel 1 evőkanál olívaolajat, pirítsuk benne a húst néhány percig. Adjuk hozzá a paradicsomot és a paradicsom pürét is. Sózzuk és borsozzuk.
Egy másik serpenyőben forrósítsunk fel olajat és süssük meg a hagymákat, majd fűszerezzük köménnyel és borssal, majd adjuk hozzá a gombát és a diót és együtt pirítsuk, folyamatosan kevergetve.
Amikor mindkettőt jónak találjuk, keverjük össze és ezzel a keverékkel töltsük meg a paprikáinkat. Mozzarella szeletekkel borítsuk és addig süssük, amíg a sajt aranybarnára sül.


Sütés előtt


Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése