2018. március 23., péntek

Gyors csirkemell paprika mártásban




Fél órám volt összedobni valami kaját, ez lett belőle, leginkább azért, mert ezek a hozzávalók voltak itthon. A végeredmény viszont a család minden tagját lenyűgözte!

Hozzávalók:

  • 0,5 kg csirkemell, felszeletelve (csíkokra vagdosva szerintem jobb lett volna...)
  • bors
  • 1 kisebb lilahagyma, csíkokra felszeletelve
  • olívaolaj
  • 1 piros kaliforniai paprika, felcsíkozva
  • fél sárga kaliforniai paprika, felcsíkozva
  • fél zöld kaliforniai paprika, felcsíkozva
  • 1 friss paradicsom, felkockázva
  • bazsalikom
  • oregáno
  • őrölt rozmaring
  • 1 kiskanál almaecet
  • 100 gr sűrített paradicsom
  • parmezán
  • 2evőkanál sűrű kókusztejszín (opcionális)
A sózott, borsozott hússzeleteket  olívaolajon pirosra sütjük mindkét oldalán, majd kiszedjük őket egy tányérra.
A megmaradt olajon (ha nemigen maradt, öntsünk hozzá még olívaolajat) a hagymát, paprikákat és a paradicsomot megpirítjuk, amíg a paprika kicsit "megszottyad" (jobb szó nem jutott eszembe) - kb. 5-7 perc. Ekkor sózzuk, borsozzuk és a bazsalikom, oregáno és rozmaring hármassal fűszerezzük. Amikor érezzük az olasz fűszerek illatát, adjuk hozzá az almaecetet. Ennek az illata kb 20-25 másodperc alatt elillan. Adjuk a húst a zöldségekhez. Ha nagyon sűrűnek, szaftmentesnek ítéljük, adjunk hozzá kókusztejszínt. 
Ellenőrizzük a fűszerezést, majd szórjuk meg gazdagon parmezánnal és már ehetjük is!
Nagyon finom, nagyon mediterrán :):):)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése