2018. március 17., szombat

Sajtos karfiol krémleves




A tegnapi egész napos eső, szürke égbolt a konyhába terelt bennünket és csak alkottunk. Kb öt fogást gyártottunk, de csak ez volt olyan, ami még nem került fel a blogra.

Hozzávalók:

  • 1 egész (kisebb) karfiol
  • frissen őrölt bors
  • olívaolaj
  • 30 gr vaj
  • 1 csapott evőkanál nyílgyökérliszt
  • 3 dl kókusz- vagy rizstej
  • őrölt szerecsendió
  • fél citrom reszelt héja
  • 1 marék reszelt sajt
  • 2 evőkanál parmezán
  • 1 liter forró víz
A sütőt 180 fokra előmelegítjük.
A megmosott karfiolt rózsáira szedjük, betesszük egy tepsibe, meglocsoljuk olívaolajjal, sózzuk és borsozzuk, majd 35 percig sütjük.
Amikor elkészül a karfiol, egy lábasban felolvasztjuk a vajat, hozzáadjuk a lisztet, majd a tejet is fokozatosan adagoljuk hozzá, folyamatos kevergetés mellett. Addig főzzük, amíg be nem sűrűsödik. Közben fűszerezzük: sóval, borssal, szerecsendióval és a citromhéjjal.
Beletesszük a két féle sajtot, valamint a karfiolt, adunk hozzá egy kis forró vizet, majd az egészet összeturmixoljuk.
Annyi forró vizet adjunk még hozzá, amilyen sűrűre szeretnénk a levest.
Extraszűz olívaolajjal és pirított tökmaggal isteni!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése