2018. március 13., kedd

Töltött édesburgonya a lá Czöndör Mónika




Egy kedves ismerősöm osztotta meg velem egyik reform receptjét, amit én most nagy örömmel teszek fel a blogra és remélem sokan elkészítik!!!

Hozzávalók:

  • 1 édesburgonya, villával még nyersen megszurkálva, majd félbevágva
  • olívaolaj
  • bors
  • 2 evőkanál sűrű kókusztejszín
  • őrölt pirospaprika
  • 1 kisebb vöröshagyma, nagyon apróra kockázva
  • 2-3 evőkanál angolszalonna, nagyon apróra felkockázva
  • petrezselyem
  • reszelt sajt vagy parmezán
Az édesburgonyát sózzuk és borsozzuk. Tegyük sütőpapírral bélelt tepsibe és 200 fokra előmelegített sütőben süssük 50 percig, hogy megpuhuljon.
Amikor megpuhult, kaparjuk ki az édesburgonya belsejét, de ne teljesen a héjáig - hagyjunk kb 1 cm-t. A kikapart édesburgonyát keverjük össze a kókusztejszínnel, fűszerezzük, sóval, pirospaprikával és borssal, majd adjuk hozzá az apróra vagdalt hagymát, szalonnát és egy kis petrezselymet. 
Ezt a masszát töltsük vissza az édesburgonya "csónakokba", tegyünk rá parmezánt bőven, vagy reszeljük meg valamilyen sajttal és kb. 10-15 percre tegyük még vissza a sütőbe.
Magában vagy salátával mennyei eledel!
Köszi Móni a receptet!!!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése