Annyi féle ételt készítettem egyszerre a családnak (hortobágyi palacsintát, croutont, spenót krémlevest), hogy a saját kajámra már nemigen maradt időm és a hús is elfogyott :):):) Így lett húsmentes a padlizsán...
Hozzávalók (ezt én egyedül ettem meg):
- 1 nagy padlizsán
- 1 vöröshagyma, apróra felkockázva
- 2 gerezd zúzott fokhagyma
- 1/2 piros kaliforniai paprika, felkockázva
- só
- bors
- petrezselyem
- bazsalikom
- 2 tojás
- 5 dkg őrölt szezámmag
- olívaolaj
- 1-2 evőkanál parmezán
A megmosott padlizsánt hosszában kettévágjuk, óvatosan kivágjuk a húsát, majd a kivájt padlizsánokat és a zöldség húsát is megsózzuk és állni hagyjuk.
Közben az olívaolajon a vöröshagymát megpirítjuk, majd hozzáadjuk a piros kaliforniai paprikát, a felkockázott padlizsán belsejét és a fokhagymát, majd az egészet összepirítjuk - annyira, hogy a paprika is "összeessen". Fűszerezzük sóval, borssal, bazsalikommal és a petrezselyemmel. Lehúzzuk a tűzről, majd hozzákeverjük a tojást és az őrölt szezámmagot is.
A keverékünket elosztjuk a két félbevágott, kivájt padlizsánon, megszórjuk reszelt sajttal vagy parmezánnal és beletesszük egy olívaolajjal kinet tepsibe és 180 fokon addig sütjük, amíg a padlizsán héja megráncosodik, ez kb 40-45 perc.
szuper .Brigi.
VálaszTörlésDe jóóó!!!
Törlés