Tényleg saláta, de én főételként ettem :) Nagyon szeretem a padlizsánt - padlizsánkrémként, grillezve, pürésítve, töltve vagy csak úgy megsütve...
Hozzávalók (ezt a mennyiséget én egyedül ettem meg):
- 1 egész padlizsán, héjastól felkockázva
- 1 nagy lila hagyma, felkockázva
- 3 paradicsom, apróra felkockázva
- 1 nagy gerezd zúzott fokhagyma
- olívaolaj
- só
- bors
- petrezselyem zöldje
A felkockázott padlizsánt alaposan megsózzuk és kb. 15-20 percet állni hagyjuk.
Közben a hagymát olívaolajon elkezdjük pirítani, majd a padlizsánt is hozzáadjuk és együtt pároljuk. Amikor a padlizsán kezd üvegessé válni, a felkockázott paradicsomot is hozzáadjuk és fűszerezzük. Ekkor már a petrezselyem zöldjét is hozzáadtam, mert én nem szeretem, amikor annak nagyon nyers, "vad" íze van. Sózzuk, borsozzuk, esetleg adalékmentes ételízesítővel is megszórjuk.
Akkor vettem le a tűzről, amikor a paradicsom héja levált.
Parmezánnal ettem, és el kell mondjam, nagy kedvencem lett!!!
Nincsenek megjegyzések:
Megjegyzés küldése