2018. május 21., hétfő

Isteni töltött cukkini




Ez valami mennyei kaja ízre is és kinézetre is!!! Ez az adag szerintem max két főre elég, legalábbis én kettőt ettem meg ebédre és azután kettőt vacsira - igaz, köret nélkül.

Hozzávalók:


  • 2 nagy cikkini, félbevágva (héjastól)
  • 2 vöröshagyma, apróra felkockázva
  • 8 szál újhagyma, felkarikázva
  • 1 egész piros kaliforniai paprika
  • 1/2 zöld kaliforniai paprika
  • 8 db szárított paradicsom, felkockázva
  • 5-10 dkg kemény sajt, felkockázva
  • 2 evőkanál reszelt parmezán
  • 2 evőkanál őrölt mandula
  • fél lime reszelt héja
  • olívaolaj
  • bors
  • vaj
  • friss bazsalikom levelek - kb. 12 levél
A sütőt kapcsoljuk be 200 fokra.
A félbevágott cukkini húsos közepét óvatosan vágjuk ki és az kivájt részt kockázzuk fel. A cukkini "csónakokat" megsózzuk, mindegyikbe teszünk egy darabka vajat és a 200 fokra előmelegített sütőben addig sütjük, amíg ehetőre megpuhul (könnyen belenyomható a villa).

A vöröshagymát olívaolajon pirítsuk meg, majd adjuk hozzá a cukkini belsejét is és együtt pirítsük 3-4 percig, majd adjuk hozzá a felaprított bazsalikom leveleket és az egészet süssük, amíg a cukkini felkockázott közepe is megsül.
A felkockázott kaliforniai paprikákat olívaolajon pirosra sütjük.

A töltelék


Ezután egy nagy tálba mindent beleteszünk: a sült paprikákat, a pirított hagymás-cukkinis-bazsalikomos keveréket, a sajtot, a parmezánt, aszalt paradicsomot, őrölt mandulát, újhagyma karikákat, a lime reszelt héját. Összekeverjük, sózzuk és borsozzuk, majd ezzel megtöltjük a puhára sült cukkini feleket sózzuk és borsozzuk, végül 10 percre visszatesszük a sütőbe.





Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése