2017. szeptember 12., kedd

Fehérboros, spenótos csirkemell




Hozzávalók:

  • 2 fej vöröshagyma, apróra felkockázva
  • olívaolaj
  • 1 nagy gerezd fokhagyma, szétnyomva
  •  kb. 60 dkg csirkemell, felszeletelve
  • 2 dl száraz fehérbor
  • szárított kakukkfű
  • sóűbors
  • 2 evőkanál mustár
  • 2 dl (kókusz)tejszín
  • 10-15 dkg spenót
Kakukkfűvel fűszerezve

A finomra kockázott vöröshagymát megdinszteljük kevés olajon, majd hozzáadjuk a szétnyomott fokhagymát. Rátesszük a hússzeleteket a hagymákra, mindkét oldalon pirítjuk pár percig, ügyelve arra, hogy a hagyma ne ragadjon le, vagy ne égjen meg. Felöntjük az egészet a 2 dl fehérborral és hagyjuk, hogy a lé elpárologjon. Közben fűszerezzük sóval és borssal. Amikor már sistereg :), szinte teljesen elfőtt a lé, adjuk hozzá a tejszínt és mustárt és fűszerezzük még kakukkfűvel. Ezután még a spenótot is dobjuk rá, várjuk meg, amíg felforr, majd még 2-3 percig főzzük és mehet is az asztalra! Mennyei étel!
Rizzsel is és quinoával is nagyon finom.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése