2017. október 23., hétfő

Rozmaringos paleo karfiol szósz






Nagyon finom lett ez a karfiol krémlevesnek indult, de végül szósszá sűrűsödött alkotás :) Menet közben rájöttem, hogy nem is levest van ehetnékem, hanem valami sűrűbbre vágynék, amihez ehetek egy kis grillezett kecskesajtot :)

Hozzávalók:

  • 1 nagy fej karfiol
  • 1 nagy hagyma, felkockázva
  • 4 nagyobb gerezd fokhagyma, zúzva
  • rozmaring - este későn főztem a levest és már nem volt kedvem kimenni az udvarra friss rozmaringért, így most rozmaring por került a levesbe
  • tengeri só
  • bors
  • egy nagy marék felkockázott friss (vagy fagyasztott) petrezselyemzöld
  • víz
  • 1 evőkanál nyílgyökérliszt a sűrítéshez
  • adalékmentes ételízesítő
A feldarabolt karfiolt egy nagy fazékba tesszük, öntünk rá épp annyi vizet, hogy ellepje, hozzáadjuk a fokhagymát, vöröshagymát, sót, ételízesítőt, borsot és a rozmaringot. Lefedve puhára főzzük a karfiolt, majd amikor jónak találjuk, botmixerrel pürésítjük, besűrítjük a nyílgyökérliszttel (de ha levest szeretnénk, akkor nem is kell bele), hozzáadjuk a petrezselyemzöldet, ellenőrizzük a fűszerezést, pótoljuk, ami hiányzik és már kész is.
Én jól besűrítettem, és nagyon finom volt a grillezett kecskesajt mellé... Isteni vacsora volt!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése